• OZNÁMENIE O PODÁVANÍ ŽIADOSTÍ O PRIJATIE DIEŤAŤA DO MATERSKEJ ŠKOLY ŠK.ROK 2024/2025

          • Oznam o podávaní žiadostí o prijatie dieťaťa NA PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE

            V MATERSKÝCH ŠKOLÁCH

            v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín pre školský rok 2024/2025

             

            V súlade s § 59 ods. 3 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov oznamujeme  termín, spôsob  a miesto podávania žiadostí pre školský rok 2024/2025:

             

            Termín podávania žiadostí:   6. máj – 7. máj 2024

             

            Spôsob podávania žiadostí:

            • osobne v materskej škole v dňoch: 

            6.5.2024                 8:00 h –  12:00 h

            7.5.2024               10:00 h –  16:00 h

            • poštou alebo kuriérom na adresu MŠ,
            • e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu,
            • prostredníctvom elektronického podania doručeného  do elektronickej schránky MŠ alebo elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

             

            Miesta podávania žiadostí: MŠ Šafárikova 11, MŠ Šmidkeho 12, MŠ L. Novomeského 11, MŠ Legionárska 37, MŠ Stromová 3, MŠ Soblahovská 6, MŠ 28. októbra 7, MŠ Švermova 24, MŠ M. Turkovej 5, MŠ Považská 1, MŠ Opatovská 39, MŠ Kubranská 20, MŠ Niva 9, MŠ Pri parku 10, MŠ Medňanského 34, MŠ Na dolinách 27.

             

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie:

            na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov detí a zástupcov zariadenia sa do MŠ v zmysle § 59 ods. 2 školského zákona, budú prijímať prednostne:

            a)            deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné ( ktoré dovŕšia päť rokov veku do 31.8.2024 )

            b)           a následne deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie ( ktoré dovŕšia štyri roky veku do 31.8.2024 ).

            V súlade s § 59b ods. 2 školského zákona, ak ide o dieťa, ktoré má právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, zákonný zástupca podáva žiadosť o prijatie dieťaťa do spádovej materskej školy podľa miesta trvalého pobytu dieťaťa, ak nepodá žiadosť o prijatie dieťaťa do cirkevnej alebo súkromnej materskej školy. Ak spádová materská škola nebude mať kapacitné možnosti na prijatie dieťaťa,  zriaďovateľ vykoná všetky potrebné úkony, aby dieťa na predprimárne vzdelávanie prijal riaditeľ akejkoľvek materskej školy, ktorej je zriaďovateľom. Žiadosť o prijatie v spádovej materskej škole sa považuje za žiadosť o prijatie do  materskej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti   mesta Trenčín. 

            c)            deti podľa ostatných podmienok prijímania určených riaditeľom materskej školy po dohode so zriaďovateľom, zverejnených na verejne prístupnom mieste a na webovom sídle MŠ.

                            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti ( tlačivo „Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie“ je dostupné v každej materskej škole, na webovej stránke mesta, webovej stránke MŠ). Zákonný zástupca spolu s písomnou žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy predkladá aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní.  Ak ide o dieťa so zdravotným znevýhodnením zákonný zástupca predkladá spolu so žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy aj vyjadrenie príslušného školského zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

                            V zmysle § 59 ods. 7 školského zákona riaditeľka MŠ rozhodne do 30. júna 2024 o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2024/2025.

             

             

            Ostatné podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie

            do Materskej školy Medňanského 360/34, Trenčín

            v školskom roku 2024/2025

             

                            V súlade s § 59 ods. 1 a 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku, výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku.

                            V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí na predprimárne vzdelávanie do Materskej školy Medňanského 360/34, Trenčín, po prijatí všetkých detí, pre ktoré je predpimárne vzdelávanie povinné a následne detí, ktoré majú právo na prijatie budú na základe žiadosti zákonného zástupcu do naplnenia kapacity MŠ prijaté deti:

            • ktoré doposiaľ nie sú prijaté do inej materskej školy,
            • ktoré do 31.8. dosiahli vek 3 roky a ktorých súrodenci sú už prijatí do MŠ Medňanského 360/34, Trenčín a budú navštevovať MŠ aj v školskom roku 2024/2025 
            • ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (nemá plienky, fľašu, cumlík, samostatne sa naje lyžicou, napije z pohára, používa WC, umyje si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa ),
            • ostatné, v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku.

             

            Ostatné podmienky prijímania detí určil riaditeľ MŠ po dohode so zriaďovateľom.

             ( § 59 ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z )

             

             

                                                                                                      Mgr. et Mgr. Barbara Brúsilová

                                                                                                                     riaditeľ MŠ

             

             

            • K žiadosti o prijatie prosím doložiť aj prílohu č.1 - Písomné vyhlásenie - podpis 1 ZZ 
          • Letné prázdniny -prevádzka MŠ v Trenčíne

          • Formulácia k umiestneniu dieťaťa v náhradnej MŠ počas letných prázdnin

             

            V prípade nutnej potreby umiestniť dieťa v náhradnej MŠ (počas prerušenia prevádzky vlastnej MŠ), zákonný zástupca požiada v termíne od 16.mája 2024 najneskôr do 31.5.2024 o umiestnenie svojho dieťaťa na nevyhnutný čas  do náhradnej MŠ riaditeľku konkrétnej MŠ.

            Po jej odsúhlasení zákonný zástupca oznámi e-mailom (telefonicky, sms) riaditeľke vlastnej MŠ umiestnenie dieťaťa v náhradnej MŠ s presným dátumom odkedy - dokedy a v ktorej MŠ bude dieťa umiestnené.

            Umiestnenie v náhradnej MŠ oznámi rodič riaditeľke vlastnej MŠ najneskôr do 31. mája 2024.  Následne bude zákonnému zástupcovi vystavená platba za pobyt v náhradnej MŠ, ktorá bude pripočítaná k poplatku za letné prázdniny.

            Žiadny právny predpis neustanovuje riaditeľovi materskej školy ani zriaďovateľovi povinnosť poskytnúť zákonným zástupcom „náhradnú materskú školu“ jedného zriaďovateľa na celý čas prerušenia prevádzky materskej školy, ktorú dieťa inak navštevuje.

             

          • ĎAKUJEME

          • Ďakujeme firme Appetit za milé prekvapenie pre celý kolektív MŠ Medňanského - obed pri príležitosti sviatku Dňa učiteľov. Ďakujeme pochutili sme si :)  

             

          • OZNAM: VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

          • OZNAM : VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

                        Oznamujeme Vám, že v čase veľkonočných prázdnin, t.j. 28.03. do 02.04.2024

            bude Materská škola Medňanského 360/34 v Trenčíne zatvorená ( prerušená prevádzka MŠ).

            Rozhodnutie vyplynulo z prieskumu záujmu rodičov a v súlade so školským poriadkom.

            Riadna prevádzka po veľkonočných prázdninách začne 03.04.2024.  /streda/

                       

                          

                Mgr. et Mgr. Barbara Brúsilová

                              riaditeľka MŠ

          • Oznámenie o prevádzke materskej školy počas jarných prázdnin

          • Oznamujeme Vám, že v čase jarných prázdnin, t. j. od 19.02.2024 do 23.02.2024 bude Materská škola Medňanského 360/34 v Trenčíne otvorená nasledovne:

             Dňa 19.2.- 21.2. (pondelok – streda)  bude v prevádzke 1 trieda pre záväzne prihlásené deti.   

            Dňa 22.2.-23.2. poskytujem riaditeľské voľno §150 ods.5 zákona 245/2008 Z. z. (školský zákon) všetkým deťom MŠ Medňanského z organizačných a prevádzkových dôvodov.

            Rozhodnutie vyplynulo z prieskumu záujmu rodičov a v súlade so školským poriadkom.

            Riadna prevádzka MŠ po prázdninách začne 26.2.2024

                                                                                                                                                                                

             Mgr. et Mgr. Barbara Brúsilová

             riaditeľka MŠ

             

          • Vianočný interaktívny koncert ľudovej hudby

          • V Betleheme v malej obci 14.12.    v MŠ Medňanského

            Deti sa do programu aktívne zapájali. Pomocou jednoduchých rekvizít a kostýmov pod vedením účinkujúcich zinscenovali, ako putovala Mária s Jozefom do Betlehema, ako malého Ježiška zohrievali zvieratká, ako anjel oznámil dobrú novinu pastierom aj trom kráľom a tí sa prišli pokloniť Jezuliatku. Naši malí diváci sa zoznámili s tradíciami, ktoré sa viažu k vianočnému obdobiu, s hudobnými nástrojmi ľudovej hudby, ľudovými odevmi s vianočnými piesňami a koledami. Piesne boli vybrané tak, aby zrkadlili dianie v príbehu a aby tak deti lepšie porozumeli textom piesní a zároveň precítili hodnoty a zmysel posolstva Vianoc.

             

             

          • Vianočné besiedky v triedach A,B,C,D

          • Srdečne pozývame rodičov na Vianočné posedenie a besiedku. Deti budú účinkovať v programe vo svojich triedach, po programe posedenie pri stromčeku. Deti môžu mať slávnostnejšie oblečenie na vystúpenie - prípadne podľa odporúčaní v jednotlivých triedach. Tešíme sa na stretnutie.

          • Mikuláš v MŠ

          • Deti sa dopoludnia môžu tešiť na príchod  Mikuláša, kde po zaspievaní pesničky či zarecitovaní básničky sa môžu tešiť na sladký maškrtný balíček. 

    • Kontakty

      • 0902 911 199 Mgr. et Mgr. Barbara Brúsilová riaditeľka materskej školy
      • 36 129 755
      •       Bc. Anna Kucharová: 0902 911 183  Email:anna.kucharova@ms.trencin.sk  utorok a štvrtok v MŠ Medňanského 9
      • Medňanského 360/34, 911 05 Trenčín Slovakia
      •  Trieda A Slniečka: 0902 890 189
      • Trieda B Lienky: 0902 890 197
      • Trieda C Motýliky: 0902 892 901
      • Trieda D Sovičky: 0902 894 901
      • Trieda E Žabky: 0903 175 125
      • Školská jedáleň: 0902 901 024
      • Materská škola Medňanského
    • Prihlásenie